
شامل الکلها و استرهایی با وزن مولکولی زیادند. یک نمونه ، ژرانیول (با نقطه جوش ۲۳۰ درجه سانتی گراد) یک جزء اصلی از روغن ژرانیوم (شمعدانی معطر) ترکیه ای است. استرهای این الکل ، برای ساختن ماده معطر سنتزی که بوی رز دارد، در عطرسازی بکار می رود. مثلا استری که از واکنش میان ژرانیول و اسید فرمیک تشکیل می شود، بوی رز دارد.عطرها نوعا ۱۰% تا ۲۵% اسانس عطر و ۷۵% تا ۸۰% الکل و یک ثابت کننده برای نگه داشتن روغن های اسانسی دارد. عطرها به بیشتر مواد آرایشی افزوده می شوند تا محصول بدست آمده بوی مطلوب داشته باشند؛ این مواد بوهای طبیعی و دیگر اجزایی مانند مواد جاذب جنسی را می پوشانند. آنها بعلت داشتن الکل ، خاصیت ضدعفونی و باکتری کشی ملایمی دارند. در کمال تعجب مشاهده می کنیم که بسیاری از خانمها نمی دانند که عطر را به کجای پوست خودشان بزنند. عطر باید به نقاطی که دارای نبض است زده بشود. در حقیقت, نقاط دارای را راهنمایی میکنند. بهطورمعمول رنگ شیشه عطرهای گرم به رنگ صورتی، قرمز و نارنجی است ولی عطرهای سرد بطریهای خاکستری، آبی و سرمهای دارند. در ماههای گرم سال از عطرهای خنک و در ماههای سرد سال از عطرهای گرم استفاده کنید.▪ عطر را از بطری ببویید:اگر شما هنگام خرید عطر در آن را باز میکنید و آن را بو میکنید باید بگوییم که این روش نادرستی برای انتخاب عطر مورد علاقهتان است چون با این روش شما «پیشرایحه» عطر را امتحان میکنید، در حالی که مهمترین قسمت بوی یک عطر «میانرایحه» آن است که پس از چند دقیقه در هوا پخش میشود. میان رایحه تا چند ساعت پس از استعمال عطر دوام میآورد و مشخصه اصلی عطر است. عطر یک «رایحه پایانی» هم دارد و پس از چند ساعت بوی خشک و چرم مانندی که اجزای سنگین و پردوام عطر مانند رزین، کهربا، نعناع هندی و روغن چرب صندل و مواد جنگلی است، از عطر باقی میماند که تا چند روز هم آنان که در ساختن روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون و روغن بادام سررشته زیادی داشتند، روغنهای برگرفته از گلهای سوسن، رز، رازیانه و ریشه زنبق زرد را به این صنعت افزودند. یونانیان اولین عطر مایع را ساختند، گرچه با عطرهای امروزی تفاوت داشت. این عطرها، پودرهای خوشبویی بودند که بدون الکل با روغن مخلوط می شدند. از آن جایی که یونانیان در مصرف عطر افراط میکردند، سولون در قرن ششم استفاده از عطر را در قانون ممنوع کرد تا در هزینههای وارداتی صرفهجویی شود، اما این ممنوعیت، چندان نپایید. ئوفراستوس آتنی درباره بوهای مختلف، روغنها و منشأ گیاهی آنها و حتی اثر بوهای مختلف بر خلق و خوی و تفکر بحث کرده اس. 2- EAU DE PERFUM :%20-10 تركیبات معطر 3- EAU DE TOILETTE :%10-5 تركیبات معطر 4- EAU DE COLOGNE:%3-2 تركیبات معطر تـركیـب آب و الـكل بعنوان حلال مواد معطر بكار میرود. در عمل گرمای بدن سبب کاسه برای مخلوط کردن، قیف و بطری عطر در یک کارگاه ۴۳،۰۰۰ فوت مربعی (۴،۰۰۰ متر مربعی) کشف گردید.[۴] در زمانهای قدیم مردم با استفاده از گیاهان و ادویه جاتی مانند بادام، گشنیز،گل تلفونی (مورد سبز)، رزین رسته مخروطیان، ترنج، و همچنین انواع گل عطر تولید می کردهاند.[۵]«در اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد در سیلک کاشان ..... غیر از ظروف سفالین بعضی تُنگهای کوچک از مرمر، که گویا مخصوص نگهداری عطر بود در حفریات سیلک پیدا شده است و همچنین مقداری آئینه مسی جهت آرایش به دست آمده است.»[۶]درقرن نهم میلادی ابویوسف کندی شیمیدان عرب، کتابی درباره عطرها به نام شیمی عطر و تقطیر نوشتهاست. این کتاب شامل بیش از یک صد دستور برای تهیه روغنهای معطر، مرهمها، عرقهای گیاهی و جایگزینهایی برای داروهای پر هزینه میباشد. به علاوه در این کتاب ۱۰۷ روش و دستور العمل برای عطر سازی و ساخت تجهیزات مربوطه، از جمله انبیق،

[ چهارشنبه 11 شهريور 1394 ] [ 17:44 ] [ Kenny]